Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010

Linas Matkasse lär känna sina kunder bättre med hjälp av QlikView

Linas Matkasse växer och levererar i dag över 10 000 matkassar per vecka. Företaget har byggt ett eget affärssystem baserat på mySQL som även är åtkomligt för t.ex. budfirmor och leverantörer.

I syfte att kunna utveckla sina produkter till en allt större kundbas har företaget ett behov av att lära känna sina kunder ännu bättre. En frågeställning är t.ex. köpbeteenden - vad köper kunderna och hur påverkar kön, ålder och vart kunderna bor dessa inköp? Att göra dessa analyser direkt i affärssystemet kräver en stor mängd manuell hantering vilket inte är hållbart om man ska nå sina tillväxt- och lönsamhetsmål.

Millnet BI byggde under 3 dagar en QlikView prototypapplikation som automatiserade och tillgängliggjorde analysmöjligheter för medarbetare inom affärsområdena Meny, Logistik, Kundtjänst och Marknad. Efter en utvärdering valde Linas Matkasse att gå vidare med Millnet BI och QlikView.

I affären ingår att Linas Matkasse köper QlikView licenser, QlikView support och vidareutveckling av prototypapplikationen. För att företaget gradvis ska kunna ta över förvaltning och nyutveckling av QlikView applikationerna så kommer även personal gå en QlikView utbildning.

Läs mer om Linas Matkasse!

» Fler Millnet BI nyheter hittar du här!

Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn