Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010

 QlikView 12 ny version av Qlik beslutsstoed

Den 8:e december 2015 så släppte äntligen Qlik sin länge emotsedda uppdatering av QlikView. Anledningen till den stora tidsrymden mellan uppdateringarna (QlikView 11 släpptes redan år 2011) är att Qlik haft ett stort internt fokus på framtagningen och lanseringen av Qlik Sense.

Men – den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Med QlikView 12 kommer en hel räcka av uppdateringar där de största finns under skalet.

 


Nyheterna i QlikView 12

Ny motor

Med övergången till 2:a generationen av QIX Associative Data Indexing Engine så ligger nu QlikView på samma plattform som Qlik Sense. För QlikView-kunder innebär det att lösningarna blir ännu snabbare, att man även får full kompabilitet med Qlik Sense samt att all framtida utveckling gagnar båda plattformarna.

Förbättrad säkerhet

Med QlikView 12 kommer härdats för att möta högsta säkerhetskrav inklusive de krav som ställs från krävande försvarsmyndigheter. Detta innebär bl.a. en stärkt kryptering och förbättrad klienthantering för att uppfylla senaste kryptografiska standarder och ”best practices”

Bättre mobil upplevelse

I linje med upplevelsen I Qlik Sense så har QlikView 12 fått förbättrad förmåga att dynamiskt anpassa sig efter olika enheter och samtidigt behålla sin fulla funktionella förmåga. Alla funktioner som finns i QlikView’s web-klient går nu även att köra på mobila enheter. I detta ingår t.ex. möjligheten att
•    skapa objekt
•    flytta, kopiera och förstora objekt
•    förändra objekt-egenskaper
•    trycka länge på skärmen för att simulera högerklick och få upp en objekt-meny

Förbättrad klustring

Skalbarheten har ökat ytterligare och QlikView 12 stödjer nu implementationer av fler noder i ett QlikView Server kluster ökad förmåga till parallell hantering av många samtidiga användare.

API-connector för att enklare hämta data från webtjänster

Med inkluderandet av en ny RESTful API connector så görs det mycket enklare att hämta data från vanliga tjänster som t.ex. Twitter, Facebook, LinkedIn och Google AdWords/Analytics. Något som enligt Qlik skall göra det enklare att hämta web-baserad data utan att använda 3:e parts connectorer som t.ex. QVSource. Se video om QlikView 12 Rest Connector

Färdig datakoppling till Qlik DataMarket
Qlik DataMarket är en molnbaserad datatjänst för inkludering av extern data till era QlikView / Qlik Sense applikationer. Typer av data kan t.ex. vara väder, växelkurser eller offentlig statistik kring befolkningstillväxt, BNP osv. Data kan vara både gratis och kräva en prenumeration. Se video om Qlik DataMarket

Med inkluderingen av en färdig datakoppling blir enkelt koppla intern data med intressant extern data för att driva nya insikter kring er egen verksamhet.

Taggar: QlikView, Qlik

Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn