Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010

Qlik Sense 3.0 är nu släppt – 1 år efter att Qlik Sense 2.0 släpptes. Det finns många stora och små nyheter i denna nya version – vi går igenom det viktigaste nedan. Vill du se en längre film på 7 minuter som går igenom nyheterna så se här.

Visuell datahantering

Att skriva egna Qlik-script kan vara utmanande om man aldrig gjort det eller gör det väldigt sällan.

Med Qlik Sense 3.0 blir det enklare att koppla tabeller och utforska data. Varje tabell som laddas in representeras som en bubbla/cirkel. Klicka på en så får du en mer detaljerad vy över data i tabellen. Relaterade datamängder hamnar visuellt bredvid varandra och vill du koppla ihop två tabeller så drar du en bubbla till en annan. Alternativt ber du Qlik Sense göra (troligt) bästa möjliga koppling mellan tabellerna automatiskt.

Qlik Sense 3.0 Associativ Datamodellering
Qlik Sense 3.0 Associativ Datamodellering
Qlik Sense 3.0 Associativ Datamodellering

Visuell sökning

Att hitta det du söker efter har blivit ännu enklare i Qlik Sense. Med en fritextsökning kan du nu söka igenom hela din Qlik Sense applikation. Söker du t.ex. på ”Sales” visas fält, uttryck, visualiseringsobjekt och data upp som innehåller texten ”Sales”.

Ett effektivt och mycket snabbt sätt att hitta det du söker – även när applikationerna är omfattande och datamängden är stor.

Qlik Sense 3.0 Visuell sökning
Qlik Sense 3.0 Visuell sökning
Qlik Sense 3.0 Visuell sökning

Diagram med tidsmedvetenhet

Qlik Sense känner nu av när dina tabeller innehåller fält som bedöms innehålla datum. Datumen aggregeras då automatiskt även som veckor, månader, kvartal och år. Plottas tidsdimensionen ut i t.ex. ett linjediagram så visas de olika aggregeringsnivåerna ut samtidigt (beroende på hur mycket som får plats på skärmytan).

Qlik Sense 3.0 Diagram med tidsmedvetenhet
Qlik Sense 3.0 Diagram med tidsmedvetenhet
Qlik Sense 3.0 Diagram med tidsmedvetenhet

Widgets

En widget är ett nytt sätt att bygga skräddarsydda objekt i Qlik Sense. Att skriva javascript är nu inte längre nödvändigt utan det går nu att åstadkomma samma sak med CSS och HTML5. Gjorda objekt går att administrera centralt och kan återanvändas i olika Qlik Sense applikationer.

Qlik NPrinting 17.1

En annan Qlik-produkt som släppts samtidigt i en ny verison och som kan vara värd att att nämna är Qlik NPrinting 17.1 Med denna version så kan du nu även köra NPrinting i Qlik Sense miljö – något som tidigare bara fungerat tillsammans med QlikView.

Qlik Web Connectors

Med köpet av QVSource har nu Qlik integrerat de 20 vanligaste connectorerna. Dessa går att använda direkt i både QlikView och Qlik Sense och inkluderar bl.a.:

  • Facebook fan pages & groups
  • Google AdWords
  • Youtube Analytics
  • Twitter
  • Microsoft Dynamics CRM
  • MailChimp
  • SugarCRM

Taggar: Qlik Sense, Qlik, QVSource, Qlik NPrinting

Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn