Loading...

4 råd vid införande av nytt budgetverktyg

Det finns idag flera moderna budgetverktyg på marknaden. De kan tillföra stor nytta i form av sparad tid, förbättrad kvalité och ökad precision i processerna. Att köpa är dock en sak och ett lyckat systeminförande en annan. Vi ger i denna artikel 4 råd vid införande av...

Läs mer

Det kostar att inte ta sig tid

Beslutsstöd. Qlik. Bättre budgetarbete? Ja, det låter jätteintressant, men jag har inte tid. Jag sitter med budgeten nu. Återkom under februari, nej förresten sitter med bokslutet då, hör av dig i april. Tiden är aldrig rätt - känner du igen dig?

Läs mer

Vad är en rullande prognos?

Rullande prognoser börjar bli ett alltmer populärt komplement till den årliga budgeten. I denna artikel berättar vi mer om vad en rullande prognos är, dess fördelar och 6 krav för att kunna arbeta effektivt med den.

Läs mer

Vad är en drivarbaserad planering?

Släpp fokuset på konto/kostnadsställe i ditt budget- och prognosarbete. Med en drivarbaserad planering kommer du närmare verksamheten och de faktorer som driver fram resultatet för det ni vill uppnå.

Läs mer

Kom i mål med BI-projektet

Att komma i mål med BI-projekt är svårt. Flertalet vetenskapliga studier visar att mer än 50% av projekten misslyckas möta användarnas behov och förväntningar. I denna artikel går vi igenom 9 framgångsfaktorer värda att lyfta fram.

Läs mer

Säkra kvalitén på data i din Qlik-miljö

Hur vet du, med säkerhet, att data håller den kvalité du förväntar dig i din Qlik-applikation? Med NodeGraph får du full spårbarhet i din Qlik-miljö. Inspektera data och utforska visuellt hur databaser, filer, fält och applikationer hänger ihop.

Läs mer

HR- och personalbudget med Planacy

Att budgetera och fortlöpande ha överblick på hur lön, bonus, pension, sjukdom och andra kostnadsdrivare påverkar lönsamheten kan vara en utmaning. Detta då beräkningar och regelverk ofta är komplexa. Se hur Planacy kan hjälpa dig!

Läs mer

Hur skiljer sig Qlik mot OLAP?

Datavisualisering är ett hett. Nya aktörer tillkommer ständigt för att tillfredsställa de i grunden gamla behoven bättre och med de fördelar ny teknik ger. När Qlik slog igenom var OLAP hett – men hur skiljde sig egentligen de båda teknikerna åt? Läs vidare så berättar...

Läs mer

Historien om Qlik Sense och QlikView

Historien om Qlik och produkterna QlikView och Qlik Sense är en svensk framgångssaga. Den började i Lund som en annorlunda idé om hur data med många dimensioner kunde analyseras och länkas samman. Läs historien om Qlik!

Läs mer

MILLNET BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: +46 8 651 18 00

UPPNÅ MER. Vi hjälper dig se, förstå och agera på dina data.

Vi tar fram systemstöd som hjälper dig planera och följa upp din verksamhet på ett inspirerande och effektivt sätt. Vi bygger våra lösningar på Qlik och Planacy - två moderna plattformar för Analys / Rapportering och Budget / Prognos / Planering.