Bli en av oss

Hjälp företag se, förstå och agera på sin data.

Det här är vi

Utbildning

Bättre prestationer

Millnet BI hjälper företag prestera bättre. Vi inför systemstöd som gör det möjligt för hela kundens organisation att planera och följa upp sin verksamhet på ett inspirerande och effektivt sätt.

Vi bygger kundanpassade lösningar på moderna plattformar från Microsoft, Planacy och Qlik. Vi har högsta partnerstatus med Qlik sedan år 2010 och knoppade själva av Planacy som ett fristående bolag år 2015. Planacy har idag över 80 företag som kunder och växer sin kundbas snabbt.

Utbildning

Tillsammans

Vi har som fokus att jobba med medelstora bolag. Det gör våra kundprojekt både roliga och utmanande. Det finns en komplex verklighet att ta hänsyn till och vi får komma i direkt kontakt med kravställarna vars vardag påverkas av de lösningar vi levererar.

Vi är idag 46 medarbetare och har vårt kontor vid Odenplan. Planen är att växa vidare i ett balanserat tempo även kommande år. Välkommen till oss - vi utlovar duktiga, drivna och trevliga kollegor som hjälper varandra!

Hör av dig

Intresserad av oss och vill veta mer? Tveka inte att höra av dig till mig vid frågor eller funderingar!

Josefin Henriques
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vårt DNA

Vi har värnat vår kultur sedan start. Denna uttrycks i våra värderingar som säger vad vi kan förvänta oss av varandra och ger samtidigt även våra kunder möjlighet att förstå vilka de gör affärer med.

Bredd ger djup. Som konsult arbetar du normalt med 4 - 8 kunder varje månad - variationen gör att dina kunskaper växer snabbt. I uppdragen får du arbeta med både verksamhet och teknik samt ta fram lösningar för många olika roller, branscher och processer.

Förväntningarna på dig är samma som för oss - oavsett vem du är och vilken roll du söker. Vi är kända för att vara jordnära, kompetenta och ha en stark drivkraft för att alltid ställa upp för våra kunder och kollegor.

Ödmjuka

Ödmjuka

Vi lyssnar, är jordnära och alltid öppna för att lära oss mer.

Pålitliga

Pålitliga

Vi kommunicerar, tar ansvar och levererar det vi åtagit oss.

Resultatinriktade

Resultatinriktade

Vi är positiva, flexibla och
drivna problemlösare.

Varför välja oss?

Vi värnar vår personal och vill att du skall trivas, utvecklas och må bra under tiden du väljer att vara hos oss. Vi kombinerar en bra lön med förmåner och en helhet där arbete, fritid och familj går hand i hand. Självklart vill vi att du blir en i gänget så snabbt det bara går.

Väl på plats får du en fadder som hjälper dig komma in i jobbet på bästa sätt. Som konsult får du även gå ett gediget introduktionsprogram med fokus på både teknik och vad det innebär att vara konsult hos oss.

Vidareutbildning

Vidareutbildning

Vi träffas alla en gång per månad. Vi äter tillsammans och kör kortare kunskaps-sessioner med olika inriktning. Dela med dig av din kunskap eller luta dig tillbaka och lyssna på tips & tricks från kollegorna.

Semester

Semester

Hos oss utgår ingen övertidsersättning. Som kompensation för detta har alla anställda istället rörlig bonus samt fem extra semesterdagar per år (totalt 30 dagar).

Försäkringar

Försäkringar

Hos oss skall du känna dig trygg och omfattas alltid av tjänstegrupplivförsäkring, trygghetsförsäkring vid arbetsskada, sjukförsäkring och tjänstereseförsäkring.

Pension

Pension

Hos oss får du frihet. Med Avanza Pension kan du placera din tjänstepension i både aktier och fonder. Du kan löne-/ och bonusväxla samt får en extra pensionsavsättning om 30% på överstigande belopp när du tjänar över 7,5 inkomstbasbelopp.

Konferens

Konferens

Vi spenderar en hel del tid ute hos våra kunder vilket gör våra två årliga konferenser viktiga. Konferenserna brukar läggas på olika platser och vara mycket uppskattade. Fokus är alltid samma - utbildning, teambuilding och att ha riktigt roligt tillsammans!

Hälsa

Hälsa

Vi erbjuder alla medarbetare ett friskvårdsbidrag på 4.000 kr/år. Blir du sjuk vill vi att du kommer på fötterna snabbt. Alla anställda omfattas därför av en sjukvårdsförsäkring från Euro Accident som ger dig snabb access till relevant vård.

Kontoret


Gott kaffe

Fokus

Visualisera data

Centralt läge

Kundarbete

Bra kommunikationer

Samarbete

Framtida kollegor

Hos oss får du jobba med hjälpsamma, kunniga och engagerade kollegor. Vi har en snittålder på 35 år, många av oss har läst industriell ekonomi och tidigare jobbat med affärssystem eller andra business intelligence lösningar. Nedan presenteras fyra framtida kollegor.

 • Isabelle Sandqvist

  Konsult

  Vem är du?
  Jag heter Isabelle och är en social och aktiv person. Jag gillar att prova på och utöva sporter i de flesta former, men favoriten är ju självklart basket. Att resa är något jag värderar högt. En riktig toppresa jag gjort var ett halvår i Australien innan jag påbörjade mina studier. Pluggtiden spenderade jag i Linköping där jag läste till civilingenjör inom design och produktutveckling med en master inom management. Under min utbildning var jag även på en utbytestermin i vackra staden Prag, vilket var väldigt spännande. Sedan 2017 bor jag i Stockholm och jobbar som BI-konsult på Millnet BI.

  Hur hamnade du på Millnet BI?
  När jag tog examen och funderade på vad jag faktiskt ville arbeta med, vad som för mig kändes intressant, spännande och roligt, så började jag göra research på möjliga arbetsområden. Då fick jag upp ögonen för Business Intelligence, blev väldigt intresserad och när jag undersökte BI vidare hittade jag Millnet BI och en annons för jobbet BI-konsult på företagets hemsida.

  Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
  Väldigt givande, inte minst att få vara del av många olika utvecklingsprojekt på många olika företag och att träffa många nya människor i olika roller inom olika branscher. Det blir helt enkelt en massa lärorika möten kring olika businessområden med kompetenta människor! Jag har dessutom roliga, hjälpsamma och kompetenta kollegor på Millnet BI som jag träffar de dagar jag jobbar från kontoret och på månadsdagar, aktiviteter, konferenser, spontana AWs. Och träffar jag dem inte så finns där ändå en nära kontakt via telefon och chatt. Inom företaget lär vi mycket av varandra, vilket också uppmuntras genom bl.a. sessions för kunskapsspridning.

  Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
  Oftast förs en nära dialog med kunden i ett bokat möte eller löpande genom arbetsdagen. Diskussionerna rör allt från kundens analysbehov och datakälla till möjligheter i Qlik. En stor del av jobbet är utvecklingen som görs i Qlik - ett arbete som inbegriper jobb med både logik och layout. I arbetet har man stor nytta av erfarenheter från tidigare lösningar man byggt men man ställs också ofta inför helt nya utmaningar. Det varierar från kund till kund hur mycket de vill ha hjälp med i ett uppdrag. I vissa fall vet kunden precis vad de vill ha medan det i andra fall är en del av jobbet att ge förslag eller att ta reda på verksamhetens behov i en workshop eller i direkt samtal med slutanvändare.

  Vad gör du när du inte jobbar?
  Jag tränar basket och spelar ibland match på helgen. Jag umgås med min sambo och mina vänner genom en trevlig AW eller genom att utforska Stockholms fina platser och utbud av föreställningar och restauranger. Det blir även en del tid på renoveringsprojekt hemma, på resor och på att hälsa på familjen.

 • Daniel Hilding

  Teamchef

  Vem är du?
  Jag heter Daniel och är en utåtriktad och tävlingsinriktad person från Helsingborg. Jag bor på på Kungsholmen i Stockholm och har två barn och sambo. Jag har läst Civilingenjör Data i Linköping och började på Capgemini som SAP-konsult inom Finance och Controlling. Jag arbetade med det i några år innan jag bestämde mig för att jag ville arbeta mer med verksamhetsutveckling för att få en bättre helhetsbild över vad som driver företag framåt. Jag ville även komma till ett mindre företag med bättre sammanhållning och större möjlighet att påverka företagets väg framåt.

  Hur hamnade du på Millnet BI?
  Jag hamnade på Millnet BI via en av grundarna som är en gammal studiekamrat. Jag började här 2010 och jobbade i början som konsult och säljare. Efter ett par år gick jag helt över till konsultspåret och arbetade som senior konsult fram till 2015 då jag började min nuvarande roll som teamchef.

  Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
  Att jobba på Millnet BI är kul. Här har du stor frihet att lösa dina uppgifter under eget ansvar. Det passar mig som har familj med två barn och en aktiv livsstil. Dessutom imponeras jag av potentialen i Qlik-plattformen och allt värde man kan skapa för kunden.

  Skall man bli en bra Qlik-konsult tror jag det är bra om man är nyfiken och snabbt kan ta till sig ny information kring vad som är viktigt för kunden samtidigt som man väger in deras styrkor och utmaningar.

  Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
  Idag är jag både konsult och teamchef så mina arbetsuppgifter varierar från dag till dag. Dels coachar jag mina medarbetare och projektbelägger dem, dels arbetar jag för mina kunder där vi tillsammans går igenom verksamhetens behov samt för en dialog om vilka nyckeltal som är relevanta och hur dessa ska presenteras. Resultatet verifieras och driftsätts sedan i samspel med kunden.

  Vad gör du när du inte jobbar?
  Förr höll jag på med en väldig massa olika aktiviteter men har sedan jag fick barn och lite mindre tid över fokuserat på squash och löpning vilket jag gör några dagar i veckan. Även om det inte blivit så mycket åkt de senaste åren så är annars skidåkning en stor passion och jag hoppas att det ska bli mer av det när barnen blir äldre.

 • Filip Eriksson

  Filip Eriksson

  Teamchef

  Vem är du?
  Jag heter Filip och är en idrottsintresserad värmlänning som efter ett mellanstopp i Linköping hamnade i huvudstaden. Tiden i Linköping utgjordes av studier inom Industriell ekonomi och jag tog examen våren 2015.

  Jag bor för närvarande med min sambo Johanna på Kungsholmen vilket passar mig utmärkt. Eftersom jag har vuxit upp i en mellanstor stad är jag van att kunna säga ”jag kommer om en kvart”. Det funkar faktiskt förhållandevis bra även nu.

  Hur hamnade du på Millnet BI?
  Alla studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning och som står i begrepp att söka ett jobb vet att det är otroligt svårt att veta vad som är rätt för en själv. Jag funderade på allt mellan gedigna traineeprogram på stora industrier till krispiga managementkonsulttjänster. Men så fick jag syn på en annons från Millnet BI på intranätet på skolan och jag blev nyfiken på konceptet BI som var helt nytt för mig. Det krävdes inte många googlingar innan jag skickade in min ansökan och efter några intervjuer och ett case så var kontraktet påskrivet.

  Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
  Den stora variationen är det jag uppskattar mest som anställd på Millnet BI. Jag får komma ut till många olika typer av företag som alla har ambitionen att förstå och följa upp sin verksamhet på ett effektivare sätt. Detta leder till intressanta dialoger med beslutsfattare vilket är väldigt stimulerande. Därtill får jag en rejäl dos av tekniskt arbete där man snabbt ser resultat. En kombination av hårt jobb blandat med roliga teamaktiviteter motiverar mig och det får mig att lägga in en extra växel när det behövs.

  Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
  Ofta så har jag dagen uppbokad och dedikerad åt en specifik kund. Ska dagen spenderas ute hos en kund brukar jag alltid försöka ha en avstämning direkt på morgonen om hur dagen ska läggas upp. Antingen är det nyutveckling som står på agendan eller löpande underhållsarbete i befintliga QlikView-miljöer. Det kan handla om att lägga in nya budgetar eller att skapa en funktionsspecifik rapport åt exempelvis en HR-avdelning. Pauser är viktigt och då är det skönt att ha kollegor man trivs med. En glass på balkongen eller en match fussball är inte ovanligt.

  Vad gör du när du inte jobbar?
  Jag spelade en hel del golf när jag var yngre och har fått en rejäl nytändning nu tack vare golfintresserade kollegor. Jag spelar också seriespel i squash vilket är väldigt roligt. Tillsammans med min sambo lägger jag mycket tid på goda måltider då vi har ett gemensamt matintresse. Lagar vi inte en härlig sous vide-middag hemma går vi gärna ut och testar av utbudet i huvudstaden.


MILLNET BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Millnet BI - Qlik Elite Solution Provider

Se, förstå och agera på dina data
Vi tar fram systemstöd som hjälper dig planera och följa upp din verksamhet på ett inspirerande och effektivt sätt. Vi bygger våra lösningar på moderna plattformar som Planacy, Power BI och Qlik.