Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010

Industri & Tillverkning &  millnet bi

Utmaningen för tillverkande industri är att man ofta har många försystem från vilka det är svårt att extrahera och konsolidera data effektivt. Detta gör att viktig information tar tid att få ut i organisationen vilket fördröjer de åtgärder som eventuellt behövs sättas in vid avvikelser. Inte sällan kräver databeredningen mycket tid – från insamling, tvättning, kvalitetskontroll till visualisering.

Med QlikView löser man ovan utmaningar samtidigt som det blir möjligt att snabbt gå från en enskild händelse till en uppföljning där all information finns samlad och visualiserad. Från enskilda nyckeltal nedbrytbart till lägsta nivå på ingående transaktioner. QlikView har ett gränssnitt som är enkelt och lättanvänt för slutanvändaren och som går snabbt att utveckla i för den som skall ta fram nya rapporter och analysunderlag.

Millnet BI har en gedigen erfarenhet av att hjälpa företag inom tillverkande och producerande industri att förbättra analys, uppföljning och rapportering genom hela organisationen. Exempel på vanliga försystem vi jobbat emot är Movex / M3 (Lawson), Dynamics NAV (Navision), Dynamics AX (Axapta), IFS, Monitor, Oracle, ASW och SAP.

Med QlikView får du ett effektivt och lättanvänt verktyg för att:

  • få full synlighet över hela logistikkedjan

  • genomföra ekonomiska och finansiella analyser

  • få överblick över pris och servicenivå på leverantörer samt analys av prestation olika leverantörer emellan

  • genomföra effektivitetsförbättringar i produktion genom tillgång till produktionsdata - från lägsta transaktion upp till övergripande nyckeltal

  • maximera sälj- och marknadsresultat

  • analysera lagret och få koll på t.ex. lagerstatus, lagervärde och omsättningshastighet

  • få överblick över maskintimmar, producerade enheter och kassationer

  • utvärdera förkalkyl och efterkalkyl

  • få en version av sanningen - oavsett om data kommer från ert ERP-system, MS Excel, EDI, RFID eller andra 3:e partssystem så får ni med QlikView en konsoliderad och sammanhängande överblick

 

Share

Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn