Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010
QlikView

Välkommen till oss

Välkommen till oss

Millnet BI är ett konsultbolag som hjälper företag prestera bättre. Vi inför systemstöd som gör det möjligt för hela kundens organisation att planera och följa upp sin verksamhet på både ett inspirerande och effektivt sätt.

Bli en del av vår framtid

Vi har som fokus att jobba med medelstora bolag. Det gör våra projekt både roliga och utmanande. Det finns en komplex verklighet att ta hänsyn till och vi får komma i direkt kontakt med kravställarna vars vardag påverkas av de lösningar vi levererar. Tack vare vår insats spar kunderna tid, får en bättre inblick i hur verksamheten går och kan förbättra sin framåtblick och sitt beslutstagande.

Som konsultföretag arbetar vi ibland på vårt kontor och ibland hos våra kunder. Alltid engagerade i kundens utmaningar och behov samtidigt som vi har många sociala aktiviteter för att stärka den interna team-känslan.

Testa Qlik Sense och kom igång med bättre analys och rapportering

Prata med oss

Att byta jobb är ett stort beslut. Vad sägs om att börja med en lunch?

Vi är en ledande Qlik-partner på den svenska marknaden och har högsta partnerstatus sedan år 2010. Vill du arbeta med beslutsstöd som QlikView eller Qlik Sense är Millnet BI med andra ord helt rätt ställe att jobba på. 

Dina kollegor

Hos oss får du jobba med hjälpsamma, kunniga och engagerade kollegor. Vi har en snittålder på 35 år, många av oss har läst industriell ekonomi och tidigare jobbat med affärssystem eller andra business intelligence lösningar.

Klicka på bilderna nedan och läs mer om tre framtida kollegor.

Daniel Hilding
Teamchef
 
 

Daniel Hilding - Teamledare

Daniel Hilding - Teamledare

Vem är du?
Jag heter Daniel och är en utåtriktad och tävlingsinriktad person från Helsingborg. Jag bor på på Kungsholmen i Stockholm och har två barn och sambo. Jag har läst Civilingenjör Data i Linköping och började på Capgemini som SAP-konsult inom Finance och Controlling. Jag arbetade med det i några år innan jag bestämde mig för att jag ville arbeta mer med verksamhetsutveckling för att få en bättre helhetsbild över vad som driver företag framåt. Jag ville även komma till ett mindre företag med bättre sammanhållning och större möjlighet att påverka företagets väg framåt.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Jag hamnade på Millnet BI via en av grundarna som är en gammal studiekamrat. Jag började här 2010 och jobbade i början som konsult och säljare. Efter ett par år gick jag helt över till konsultspåret och arbetade som senior konsult fram till 2015 då jag började min nuvarande roll som teamchef.

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Att jobba på Millnet BI är kul. Här har du stor frihet att lösa dina uppgifter under eget ansvar. Det passar mig som har familj med två barn och en aktiv livsstil. Dessutom imponeras jag av potentialen i Qlik-plattformen och allt värde man kan skapa för kunden.

Skall man bli en bra Qlik-konsult tror jag det är bra om man är nyfiken och snabbt kan ta till sig ny information kring vad som är viktigt för kunden samtidigt som man väger in deras styrkor och utmaningar.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Idag är jag både konsult och teamchef så mina arbetsuppgifter varierar från dag till dag. Dels coachar jag mina medarbetare och projektbelägger dem, dels arbetar jag för mina kunder där vi tillsammans går igenom verksamhetens behov samt för en dialog om vilka nyckeltal som är relevanta och hur dessa ska presenteras. Resultatet verifieras och driftsätts sedan i samspel med kunden.

Vad gör du när du inte jobbar?
Förr höll jag på med en väldig massa olika aktiviteter men har sedan jag fick barn och lite mindre tid över fokuserat på squash och löpning vilket jag gör några dagar i veckan. Även om det inte blivit så mycket åkt de senaste åren så är annars skidåkning en stor passion och jag hoppas att det ska bli mer av det när barnen blir äldre.

Filip Eriksson
Konsult
 
 

Filip Eriksson - Konsult

Filip Eriksson - Konsult

Vem är du?
Jag heter Filip och är en idrottsintresserad värmlänning som efter ett mellanstopp i Linköping hamnade i huvudstaden. Tiden i Linköping utgjordes av studier inom Industriell ekonomi och jag tog examen våren 2015.

Jag bor för närvarande med min sambo Johanna på Kungsholmen vilket passar mig utmärkt. Eftersom jag har vuxit upp i en mellanstor stad är jag van att kunna säga ”jag kommer om en kvart”. Det funkar faktiskt förhållandevis bra även nu.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Alla studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning och som står i begrepp att söka ett jobb vet att det är otroligt svårt att veta vad som är rätt för en själv. Jag funderade på allt mellan gedigna traineeprogram på stora industrier till krispiga managementkonsulttjänster. Men så fick jag syn på en annons från Millnet BI på intranätet på skolan och jag blev nyfiken på konceptet BI som var helt nytt för mig. Det krävdes inte många googlingar innan jag skickade in min ansökan och efter några intervjuer och ett case så var kontraktet påskrivet.

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Den stora variationen är det jag uppskattar mest som anställd på Millnet BI. Jag får komma ut till många olika typer av företag som alla har ambitionen att förstå och följa upp sin verksamhet på ett effektivare sätt. Detta leder till intressanta dialoger med beslutsfattare vilket är väldigt stimulerande. Därtill får jag en rejäl dos av tekniskt arbete där man snabbt ser resultat. En kombination av hårt jobb blandat med roliga teamaktiviteter motiverar mig och det får mig att lägga in en extra växel när det behövs.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Ofta så har jag dagen uppbokad och dedikerad åt en specifik kund. Ska dagen spenderas ute hos en kund brukar jag alltid försöka ha en avstämning direkt på morgonen om hur dagen ska läggas upp. Antingen är det nyutveckling som står på agendan eller löpande underhållsarbete i befintliga QlikView-miljöer. Det kan handla om att lägga in nya budgetar eller att skapa en funktionsspecifik rapport åt exempelvis en HR-avdelning. Pauser är viktigt och då är det skönt att ha kollegor man trivs med. En glass på balkongen eller en match fussball är inte ovanligt.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag spelade en hel del golf när jag var yngre och har fått en rejäl nytändning nu tack vare golfintresserade kollegor. Jag spelar också seriespel i squash vilket är väldigt roligt. Tillsammans med min sambo lägger jag mycket tid på goda måltider då vi har ett gemensamt matintresse. Lagar vi inte en härlig sous vide-middag hemma går vi gärna ut och testar av utbudet i huvudstaden.

Katrin Gejdebäck
Seniorkonsult
 
 

Katrin Gejdebäck - Seniorkonsult

Katrin Gejdebäck - Seniorkonsult

Vem är du?
Jag heter Katrin och kommer ifrån Hässelby utanför Stockholm. Studietiden spenderade jag framförallt på Linköpings Universitet där jag läste Industriell Ekonomi men jag han även hunnit med ett studieår i England. Nu bor jag i Sundbyberg med min sambo och min lilla dotter. På Millnet BI har jag jobbat som konsult sedan 2011.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Jag har tidigare jobbat med inköp inom Coop i några år. Under denna tid märkte jag att analysdelen var det roligaste med jobbet och ville gärna arbeta mer med detta. När ett tips dök upp om Millnet BI och att få arbeta med QlikView tyckte jag att det lät spännande!

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Att jobba på Millnet BI är för mig både kul, varierande och utvecklande. Som konsult får jag träffa många olika kunder och verksamheter. Alla med olika förutsättningar och behov av analyser. Att få jobba med både verksamhet och teknik är något som passar mig mycket bra! En viktig del för mig är också alla trevliga, hjälpsamma och kompetenta kollegor. Det är extra kul att jobba på ett företag där det satsas på personalen och att ha kul tillsammans!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Jag är ofta på plats hos kunden och har på detta sätt många kollegor. Tillsammans med kunden går jag igenom verksamhetens behov och för en dialog om vilka analyser som behövs och hur dessa ska se ut. Ena stunden kanske man sitter i avstämningsmöte med finanschefen och nästa diskuterar jag detaljer med IT. Att ta fram logik och layout i QlikView är såklart också en stor del av arbetsdagen. Jag fungerar även som projektledare i lite större projekt.

Vad gör du när du inte jobbar?
På min fritid umgås jag mest med familj och vänner och gillar friluftsliv. Kanske ses vi i blåbärsskogen?

Pågående rekryteringar

Vi söker fler framtida kollegor och är alltid intresserade av duktiga personer som brinner för att utvecklas tillsammans och ge våra kunder mervärde. Alla platsar inte då vi ställer höga krav. Se det som ett led i vår kvalitetssäkringsprocess och omsorgen om våra anställda och kunder.

Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn