Millnet BI - en ledande Qlik Elite Partner sedan år 2010
Iare

Hjälp våra kunder växa

Hjälp våra kunder växa

Bli konsult på Millnet BI

I en snabbrörlig och konkurrensutsatt värld är tillgången till pålitlig data viktig för att navigera rätt. Här kan du göra skillnad!

Hos oss får du hjälpa företag att snabbare, enklare och mer frekvent driva sin finansiella och operativa uppföljning och planering. Tillsammans med kunden bygger du lösningar som hjälper organisationen bättre se, förstå och agera utifrån sina data.

Konsultverksamheten är vårt hjärta. Du kommer få lära dig hantverket från grunden via ett genomarbetat introduktionsprogram där vi går igenom både våra arbetsmetoder och även grundläggande Qlik-programmering.

Bli Business Intelligence Konsult - Qlik Sense iPhone Som konsult har du en varierande vardag. Du kommer jobba med programmering men ibland också som projektledare, kravinsamlare, gränssnittsdesigner, utbildare eller analytiker. Du träffar kunder och du utvecklar. Ibland är du ute hos kund och ibland sitter du på kontoret med kollegorna. Som konsult jobbar du alltid nära dina kunders kravställare och användare vilket gör att du själv får se nyttan dina lösningar skapar för kunderna.

På Millnet BI har vi en platt organisationen som både värdesätter vår kultur och att ha kul på jobbet. Gemenskap och kunskapsdelning ser vi som viktigt för att trivas och för att utvecklas åt rätt håll. Vi vill framåt och vårt mål är att växa vidare i ett balanserat tempo under kommande år.

Vi arbetar med moderna, marknadsledande och webbaserade plattformar för analys, rapportering och planering. Vi har idag lite över 250 kunder och arbetar med verktyg som Qlik - ledande på beslutsstöd och Planacy - en snabbväxande plattform för budget, prognos och planering.

Är du den vi söker?

Vi ser att du har en gedigen utbildning i grunden och är civilingenjör, civilekonom eller systemvetare.

Som person drivs du av möjligheten att vara med och effektivisera våra kunders uppföljning och planering av verksamheten. Du trivs att arbeta självständigt men värdesätter samtidigt lagarbete och är mån om att bidra till ett gott arbetsklimat.

Vi tror du har intresse och fallenhet för siffror och analys. Har du programmerat tidigare ser vi det som en fördel även om det inte är nödvändigt. 

Vi vill att du skall vara ansvarstagande, driven och social samtidigt som du har glimten i ögat och fötterna på jorden. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och har lätt att kommunicera med andra människor.

Vi erbjuder dig

  • ett konkurrenskraftigt anställningspaket i ett finansiellt stabilt företag
  • utmanande och varierande konsultuppdrag
  • goda möjligheter att växa som individ och påverka din vardag
  • kunniga och sociala kollegor som värdesätter att man hjälper varandra
  • ett fräscht och centralt beläget kontor i Stockholm (vid Odenplan T-bana)

Framtida kollegor

Hos oss får du jobba med hjälpsamma, kunniga och engagerade kollegor. Vi har en snittålder på 35 år, många av oss har läst industriell ekonomi och tidigare jobbat med affärssystem eller andra business intelligence lösningar.

Klicka på bilderna nedan och läs mer om tre framtida kollegor.

Daniel Hilding
Teamchef
 
 

Daniel Hilding - Teamledare

Daniel Hilding - Teamledare

Vem är du?
Jag heter Daniel och är en utåtriktad och tävlingsinriktad person från Helsingborg. Jag bor på på Kungsholmen i Stockholm och har två barn och sambo. Jag har läst Civilingenjör Data i Linköping och började på Capgemini som SAP-konsult inom Finance och Controlling. Jag arbetade med det i några år innan jag bestämde mig för att jag ville arbeta mer med verksamhetsutveckling för att få en bättre helhetsbild över vad som driver företag framåt. Jag ville även komma till ett mindre företag med bättre sammanhållning och större möjlighet att påverka företagets väg framåt.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Jag hamnade på Millnet BI via en av grundarna som är en gammal studiekamrat. Jag började här 2010 och jobbade i början som konsult och säljare. Efter ett par år gick jag helt över till konsultspåret och arbetade som senior konsult fram till 2015 då jag började min nuvarande roll som teamchef.

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Att jobba på Millnet BI är kul. Här har du stor frihet att lösa dina uppgifter under eget ansvar. Det passar mig som har familj med två barn och en aktiv livsstil. Dessutom imponeras jag av potentialen i Qlik-plattformen och allt värde man kan skapa för kunden.

Skall man bli en bra Qlik-konsult tror jag det är bra om man är nyfiken och snabbt kan ta till sig ny information kring vad som är viktigt för kunden samtidigt som man väger in deras styrkor och utmaningar.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Idag är jag både konsult och teamchef så mina arbetsuppgifter varierar från dag till dag. Dels coachar jag mina medarbetare och projektbelägger dem, dels arbetar jag för mina kunder där vi tillsammans går igenom verksamhetens behov samt för en dialog om vilka nyckeltal som är relevanta och hur dessa ska presenteras. Resultatet verifieras och driftsätts sedan i samspel med kunden.

Vad gör du när du inte jobbar?
Förr höll jag på med en väldig massa olika aktiviteter men har sedan jag fick barn och lite mindre tid över fokuserat på squash och löpning vilket jag gör några dagar i veckan. Även om det inte blivit så mycket åkt de senaste åren så är annars skidåkning en stor passion och jag hoppas att det ska bli mer av det när barnen blir äldre.

Filip Eriksson
Teamchef
 
 

Filip Eriksson - Teamledare

Filip Eriksson - Teamledare

Vem är du?
Jag heter Filip och är en idrottsintresserad värmlänning som efter ett mellanstopp i Linköping hamnade i huvudstaden. Tiden i Linköping utgjordes av studier inom Industriell ekonomi och jag tog examen våren 2015.

Jag bor för närvarande med min sambo Johanna på Kungsholmen vilket passar mig utmärkt. Eftersom jag har vuxit upp i en mellanstor stad är jag van att kunna säga ”jag kommer om en kvart”. Det funkar faktiskt förhållandevis bra även nu.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Alla studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning och som står i begrepp att söka ett jobb vet att det är otroligt svårt att veta vad som är rätt för en själv. Jag funderade på allt mellan gedigna traineeprogram på stora industrier till krispiga managementkonsulttjänster. Men så fick jag syn på en annons från Millnet BI på intranätet på skolan och jag blev nyfiken på konceptet BI som var helt nytt för mig. Det krävdes inte många googlingar innan jag skickade in min ansökan och efter några intervjuer och ett case så var kontraktet påskrivet.

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Den stora variationen är det jag uppskattar mest som anställd på Millnet BI. Jag får komma ut till många olika typer av företag som alla har ambitionen att förstå och följa upp sin verksamhet på ett effektivare sätt. Detta leder till intressanta dialoger med beslutsfattare vilket är väldigt stimulerande. Därtill får jag en rejäl dos av tekniskt arbete där man snabbt ser resultat. En kombination av hårt jobb blandat med roliga teamaktiviteter motiverar mig och det får mig att lägga in en extra växel när det behövs.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Ofta så har jag dagen uppbokad och dedikerad åt en specifik kund. Ska dagen spenderas ute hos en kund brukar jag alltid försöka ha en avstämning direkt på morgonen om hur dagen ska läggas upp. Antingen är det nyutveckling som står på agendan eller löpande underhållsarbete i befintliga QlikView-miljöer. Det kan handla om att lägga in nya budgetar eller att skapa en funktionsspecifik rapport åt exempelvis en HR-avdelning. Pauser är viktigt och då är det skönt att ha kollegor man trivs med. En glass på balkongen eller en match fussball är inte ovanligt.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag spelade en hel del golf när jag var yngre och har fått en rejäl nytändning nu tack vare golfintresserade kollegor. Jag spelar också seriespel i squash vilket är väldigt roligt. Tillsammans med min sambo lägger jag mycket tid på goda måltider då vi har ett gemensamt matintresse. Lagar vi inte en härlig sous vide-middag hemma går vi gärna ut och testar av utbudet i huvudstaden.

Katrin Gejdebäck
Seniorkonsult
 
 

Katrin Gejdebäck - Seniorkonsult

Katrin Gejdebäck - Seniorkonsult

Vem är du?
Jag heter Katrin och kommer ifrån Hässelby utanför Stockholm. Studietiden spenderade jag framförallt på Linköpings Universitet där jag läste Industriell Ekonomi men jag han även hunnit med ett studieår i England. Nu bor jag i Sundbyberg med min sambo och min lilla dotter. På Millnet BI har jag jobbat som konsult sedan 2011.

Hur hamnade du på Millnet BI?
Jag har tidigare jobbat med inköp inom Coop i några år. Under denna tid märkte jag att analysdelen var det roligaste med jobbet och ville gärna arbeta mer med detta. När ett tips dök upp om Millnet BI och att få arbeta med QlikView tyckte jag att det lät spännande!

Hur är det att jobba som konsult på Millnet BI?
Att jobba på Millnet BI är för mig både kul, varierande och utvecklande. Som konsult får jag träffa många olika kunder och verksamheter. Alla med olika förutsättningar och behov av analyser. Att få jobba med både verksamhet och teknik är något som passar mig mycket bra! En viktig del för mig är också alla trevliga, hjälpsamma och kompetenta kollegor. Det är extra kul att jobba på ett företag där det satsas på personalen och att ha kul tillsammans!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Jag är ofta på plats hos kunden och har på detta sätt många kollegor. Tillsammans med kunden går jag igenom verksamhetens behov och för en dialog om vilka analyser som behövs och hur dessa ska se ut. Ena stunden kanske man sitter i avstämningsmöte med finanschefen och nästa diskuterar jag detaljer med IT. Att ta fram logik och layout i QlikView är såklart också en stor del av arbetsdagen. Jag fungerar även som projektledare i lite större projekt.

Vad gör du när du inte jobbar?
På min fritid umgås jag mest med familj och vänner och gillar friluftsliv. Kanske ses vi i blåbärsskogen?

Intresserad?

Maila ditt CV till  Intervjuer sker löpande.


Kontakta oss

Millnet BI logotyp

Millnet BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

08 - 651 18 00

Följ oss på LinkedIn