Med Qlik Sense Februari 2020 uppdateringen gör Qlik en av de större uppdateringarna på länge. Många nya funktioner och förbättringar har tillkommit. Läs mer så berättar och visar vi vilka nyheterna är!

Qlik Sense

Februari 2020

Qlik Sense

Februari 2020


En genomgång av nyheterna i Qlik Sense.

Med Qlik Sense Februari 2020 uppdateringen gör Qlik en av de större uppdateringarna på länge. Många nya funktioner och förbättringar har tillkommit.

För dig som är kund så är det bara att höra av dig så hjälper vi dig med uppgraderingen. Vi kör på för fullt även om vi i dessa corona-tider jobbar mer remote än vanligt. 

Låt oss titta nämare på några av uppdateringarna!

Prata med Qlik Sense

Qlik rullade i september 2019 ut stöd för Natural Language Processing (NLP). Med denna uppdatering finns nu även stöd för NLP i Qlik Insight Advisor.

Prata eller skriv vad du vill att QS skall visa för dig. Qlik tolkar din input och använder sedan sin smarta kognitiva motor för att identifiera fältnamn och värden i data runt vilka den genererar upp färdiga visualiseringar.

Den här typen av smarta inbyggda stöd kommer öka och bli bättre ju länge fram i tiden vi blickar. Funktionaliteten hjälper dig på 2 sätt:

  1. Spara tid och sänk kompetenströskeln för att göra egna visualiseringsobjekt genom att fråga och låta QS skapa upp dem. Som steg 2 kan du sedan editera och modifiera dem via ett grafiskt gränssnitt så de passar dina behov.

  2. Få fler att använda analysstöd oftare i vardagen. Tänk om det var lika enkelt att söka inne i företagets data som det var att använda Google! Vi är inte där ännu men stora resurser plöjs ned för att förenkla användningen och få fler att dra nytta av sina data.

Bättre knappar

Sedan förut finns det stöd för navigationsknappar. I denna release kommer stöd för händelse-knappar. Det gör det möjligt att till en knapp koppla händelser som att göra/ta bort urval, sätta värden på variabler och välja bokmärken.

Knapparna anpassar sig bättre utefter upplösning/enhet och många fler möjligheter finns för att grafiskt utforma dem som du vill med ikon, färg, form, fonter och storlek.

Knappar är viktiga för att skapa ett tight gränssnitt och få lösningen att kännas som riktig applikation. Med denna release får Qlik Sense ett stort lyft på området

Trendlinjer

Äntligen har trendlinjer kommit även till Qlik Sense. Det har gått att göra förut men krävde då att du kodade dem själv.

Nu kan du få fram trendlinjer för dina linje- och stapeldiagram med ett klick. Utforma dem som du vill avseende färg/storlek/typ och lägg in flera trendlinjer i samma diagram. Inbyggt stöd finns för många vanliga trendlinjer som t.ex. medel, linjär, 2 – 4 grads polynom, logaritmisk osv

Anpassningsbara informationsrutor

Ett litet men viktigt tillägg som gör det enklare att förstå vad det är du ser i dina grafer.

Lägg till vilka mått du vill skall synas i informationsrutan. Stödet finns inbyggt för fem vanliga visualiseringsobjekt - stapeldiagram, kombinationsdiagram, kartor, pajdiagram, punktdiagram and träddiagram.

Kopiera mått och dimensioner

Ett litet steg för Qlik Sense – ett stort steg för utvecklaren! För den som dagligen jobbar i Qlik Sense är detta ett viktigt funktionstillskott som snabbar upp utvecklingen en hel del. Många tidigare klick har nu reducerats till två. 

Styling av tabeller och diagram

Fler styling-möjligheter har tillkommit för vanliga objekt som rak tabell, pivot tabell och linjediagram.

För linjediagram har du fått många inställningsmöjligheter som hjälper dig få dina linjer att se ut exakt som du vill.

Lyftet av pivot-tabeller vet vi är viktigt för dig som t.ex. är controller. Qlik har utlovat ytterligare kommande förbättringar vilket gör att vi hoppas att gapet mot QlikView snart kan stängas på området.

För raka tabeller kan du nu enklare addera ikoner och färger för att visualisera trend-utveckling.

MILLNET BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Millnet BI - Qlik Elite Solution Provider

Se, förstå och agera på din data
Vi tar fram systemstöd som hjälper dig planera och följa upp din verksamhet på ett inspirerande och effektivt sätt. Vi bygger våra lösningar på moderna plattformar som Planacy, Power BI och Qlik.