Exsitec AB har per den 7/1 2021 förvärvat 100% av aktierna i beslutsstödsspecialisten Millnet B I AB.

Millnet B I är specialister på programvarorna Qlik Sense, QlikView och Planacy vilka Exsitec redan arbetar med. Millnet B I har kontor i Stockholm med ca 45 anställda. Omsättningen för senaste räkenskapsåret 2019-07 - 2020-06 uppgick till 82 Msek med ett EBITA-resultat på 16,5 Mkr, varav återkommande programvaruintäkter uppgick till drygt 24 Msek.

– Förvärvet av Millnet B I stärker väsentligt Exsitecs marknadsposition inom Business Intelligence och Corporate Performance Management, specifikt kring verktygen QlikView, Qlik Sense och Planacy. Bolaget har dessutom samma affärsmodell som vi med en väsentlig andel återkommande intäkter från programvara vilket skapat en god och stabil lönsamhet. Tillsammans skall vi fortsätta att erbjuda nya och befintliga kunder möjligheten till datadrivet beslutsfattande och förstklassig budgetering och prognostisering, säger Johan Kallblad, VD i Exsitec.

Mattias Nilsson, grundare och tidigare VD på Millnet B I, kommer att bli ansvarig för affärsområdet som fokuserar på Business Intelligence och Corporate Performance Management.

– Millnet B I och Exsitec har länge varit goda branschkollegor och det blir väldigt spännande att den resa jag började på för mer än 10 år sedan skall få fortsätta i ett större sammanhang. Genom Exsitecs tjänsteportfölj kan vi erbjuda våra kunder fler verktyg för att digitalisera sin verksamhet, säger Mattias.

MILLNET BI AB
Surbrunnsgatan 44A, 3tr
113 48 Stockholm

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

KONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Millnet BI - Qlik Elite Solution Provider

Se, förstå och agera på din data
Vi tar fram systemstöd som hjälper dig planera och följa upp din verksamhet på ett inspirerande och effektivt sätt. Vi bygger våra lösningar på moderna plattformar som Planacy, Power BI och Qlik.